1 Ağustos 2011 Pazartesi

Sıradan Şeylerin SIRADIŞI KULLANIMI

Tekrar herkese merhaba:-)

Uzun bir aradan sonra tekrar yazmak istedim. Tatildeydim ve daha bugün işe başladım.
Başlıktan da anlaşılacağı gibi ufak tefek bazı bilgileri paylaşacağım sizinle.
Tatilde kitap okumayı bir başka seviyorum. Hemen gider gitmez inanılmaz bir kitap buldum.
"Sıradan şeylerin SIRADIŞI KULLANIMI". Bu kitap, belli ki İngilizceden çevrilmiş. Her an hayatımızda olan ve evimizde veya ofisimide kullandığımız sıradan şeylerin/maddelerin/ürünlerin, aslında ne kadar mucizevi olduklarını anlatıyor.

Fırsat bulduğum her an bir ürünü anlatacağım size.

Bugünkü ürün sirke..ilgimi çeken maddeleri hemen yazmaya başlıyorum güzeller..

Kitapta bahsedilen beyaz sirke. Nerde nasıl bulunur çok bilemedim, araştırmaya devam edeceğim. Ancak elma sirkesi de aynı işlevi görebilecek ürünmüş. Biliyorsunuz, şimdi nerdeyse her şeyin sirkesi var. Elma sirkesi kullanalım diyorum bu işleri yaparken.
  • Tıkalı lavaboları açın ve kötü kokusunu giderin.
Tıkalı lavaboları en iyi açan ve kötü kokuyu alan, sirke ve karbonat karışımıdır. Bu karışım, ticari lavabo açıcılara oranla, borulara (ve kesenize) çok daha az zarar verir.
  1. Tıkalı lavabo ve banyo küvetini açmak için, lavabo veya küvete önce huniyle 100 gr karbonat, arkasından da 200 ml sirke dökün. Köpürme durunca musluktan sıcak su akıtın. 4 dk bekledikten sonra soğuk suyu açın. Bu yöntem tıkanıklığı giderdiği gibi kokuya neden olan bakterileri de alıp götürür.
  2. Lavabo yavaş akıyorsa, önce 100 gr tuz, arkasından da 400 ml kaynar sirke dökün. Sonra musluktan önce sıcak ve daha sonra soğuk su akıtın.
  • Buzdolabını temizleyin
Sirke, buzdolabını temizlemede karbonattan daha güvenli ve etkilidir. Sirkeyi yarı yarıya suyla karıştırıp buzdolabının, kapı kenarı ve sebze-meyve bölümlerinin dışı dahil olmak üzere, içini dışını temizleyin. Küflenme olmaması için sebze ve meyve bölümlerinin içini saf sirkeyle silin. Buzdolabının stünde biriken toz ve kirleri de saf sirkeyle temizleyebilirsiniz.

Devam edecek...